Почетна Вијести МИНИСТАР МИРКО ШАРОВИЋ У ПОСЈЕТИ ФИЛОЗОФСКОМ ФАКУЛТЕТУ

МИНИСТАР МИРКО ШАРОВИЋ У ПОСЈЕТИ ФИЛОЗОФСКОМ ФАКУЛТЕТУ

         

Министар вањске трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић данас је посјетио Филозофски факултет Пале.

Током састанка са руководством и професорима Филозофског факултета размијењена су мишљења о разним питањима важним за Филозофски факултет, попут проблема у високом образовању, међународној сарадњи, студентској пракси и слично.

    Обострано је истакнута потреба за унапређивањем практичног образовања студената и њиховог што бољег оспособљавања за самостални рад по завршетку студија. Током посјете потписан је и Споразум о успостављању стручне и научне сарадње између Филозофског факултета и Министарства вањске трговине и економских односа БиХ, а која ће се реализовати кроз омогућавање практичне едукације студената Студијског програма за политикологију и међународне односе, Филозофског факултета.

Циљ Споразума је да студенти номиновани од стране Факултета, кроз практичну едукацију у оквиру могућности Министарства, стичу искуства и практична знања из области које су у надлежности Министарства, а све у циљу њиховог оспособљавања  за самостални рад по завршетку студија.

Споразум су потписали декан Филозофског факултета  доц. др Драга Мастиловић и министар вањске трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић.

Састанку су присуствовали и представници Катедре за политикологију и међународне односе.

  

 

Објави: