Почетна Вијести ИЗВАНРЕДАН УСПЈЕХ СТУДЕНАТА КАТЕДРЕ ЗА РУСИСТИКУ

ИЗВАНРЕДАН УСПЈЕХ СТУДЕНАТА КАТЕДРЕ ЗА РУСИСТИКУ

У организацији Центра стратешких пројекта из Москве 9. и 10. децембра 2020. године одржан је онлајн образовни маратон „Актуелна Русија“. Маратон је посвећен наставницима руског језика, преводиоцима, студентима и свима онима којима је руски језик будућа професија. Пројекат је реализован уз помоћ и подршку Руске хуманитарне мисије у оквиру гранта из буџета Министарства просвете Руске Федерације.

Десет водећих стручњака из Руске Федерације у области руског језика, књижевности и преводилаштва два дана је учесницима маратона држало тематска предавања, мастер-курсеве и тренинге, а представљени су и универзитети и образовни систем Руске Федерације.

Међу више од 300 учесника студенти Катедре за русистику Филозофског факултета Пале били су најбројнији.  За активно учествовање у семинару студент четврте године, Теодора Вукосав, освојила је паметни сат, а као један од најактивнијих учесника апсолвент Катедре за русистику, Иванка Прелић, освојила је путовање у Москву. Апсолвент Катедре за русистику, Милица Нинковић, освојила је главну награду – лаптоп, у оквиру такмичења за есеј на тему „Говорни портрет зналца руског језика“. За подршку и промовисање образовног маратона путовањем у Москву награђен је и руководилац Катедре за русистику, доц. др Вишња Вишњевац.

Студенти Катедре за русистику још једном су потврдили завидан ниво познавања руског језика, а Катедра за русистику је континуираним радом постала препознатљива у читавом региону.   

     

Објави: