Почетна Вијести ПОСЈЕТА МИНИСТРА СРЂАНА РАЈЧЕВИЋА ФИЛОЗОФСКОМ ФАКУЛТЕТУ

ПОСЈЕТА МИНИСТРА СРЂАНА РАЈЧЕВИЋА ФИЛОЗОФСКОМ ФАКУЛТЕТУ

 

Декан Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Драга Мастиловић са сарадницима примио је у радну посјету министра за научнотехнолошки развој, високо образовање  и информационо друштво Републике Српске Срђана Рајчевића.

Овом приликом декан је упознао министра са свим сегментима наставог процеса на сва три циклуса студија који се одвијају на Факултету, специфичностима студијских садржаја везаним за хуманистичке, друштвене и природно-математичке науке, као и са научно-истраживачким радом, издавачком дјелатношћу и међународном сарадњом.

Министар Рајчевић представио је стратешке циљеве предстојеће реформе високог образовања у Републици Српској и истакао значај ангажмана академске заједнице у изналажењу што квалитетнијих модалитета будућих активности. Министар Рајчевић и декан Мастиловић усагаласили су се да афирмативан приступ доводи до боље стратегије и кључних резултата. Уједно, декан Мастиловић, изразио је, у име Филозофског факултета, посебну захвалност и министру Рајчевићу и његовом министарству на давању подршке за извођење два нова студијска програма на првом циклусу студија, Историја и археологија и Руски језик и књижевност и међународни политички односи, што ће допринијети унапређењу и модернизацији самог наставног процеса.  

Објави: