Почетна Вијести Састанак студената са инвалидитетом и чланова тима УИС-а у оквиру пројекта „Trans2Work“

Састанак студената са инвалидитетом и чланова тима УИС-а у оквиру пројекта „Trans2Work“

Четворо студената Универзитета у Источном Сарајеву регистровано је на web базу која је креирана у оквиру овог пројекта, чији је носилац Катедра за педагогију Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Ово је први пут да Универзитет у Источном Сарајеву учествује у размјени студената са инвалидитетом.

У пројекту мобилности студената учествују два студента Саобраћајног факултета Добој – Вања Грујић и Горан Ристић, студент Факултета за производњу и менаџмент Требиње Милица Ијачић и студент Филозофског факултета Пале Дејан Баковић.

Сви студенти ће у оквиру размјене обављати праксу у областима сродним профилима које похађају на матичним факултетима и то у трајању од два мјесеца, у периоду од новембра 2017. до октобра 2018. године, на универзитетима у Новом Саду, Београду, Крагујевцу или Црној Гори.

Из буџета пројекта студентима је обезбијеђено по 1.800 евра за трошкове.

Координатор пројекта је проф. др Биљана Сладоје – Бошњак, виши асистент Ранка Перућица је ментор који повезује студенте са инвалидитетом и послодавце, док је мр Слободанка Круљ из реда административног особља задужена за подршку студентима.

Имплементација пројекта „School-to-Work Transition for Higher education students with disabilities in Serbia, Bosnia & Herzegovina and Montenegro (Trans2Work)“ почела је у октобру 2015. године, а завршава се 2018. године.

 

Објави:

Повезано